Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill vara med på Mackmyras resa

Intresset för att få vara en del av Mackmyra Whiskys satsning är stort.

Företaget väljer nu att öka antalet aktieägare ytterligare.

Annons

Mackmyra har just avslutat en nyemission där de sökte tusen nya aktieägare. Det överskreds med 17 procent. Nu väljer man att ta till vara på tillfället och ta in ännu fler ägare. Det blir en fördubbling från tidigare 3 000 till 6 000 aktieägare.

– Det här visar att det finns många som tror på vår långsiktiga plan. Whiskytillverkningen är inte konjunkturberoende och för att kunna sälja under kommande högkonjunkturer måste vi kunna producera även när omvärlden är lite orolig, säger Magnus Dandanell, vd för Mackmyra Svensk Whisky AB, i ett pressmeddelande.

Mackmyra Svensk Whisky är just nu inne i en intensiv fas. Det nya destilleriet i Kungsbäck är snart färdigt, satsningen på den tillhörande whiskybyn påbörjad och en notering på börsen First North är på gång.

För det krävs pengar och Mackmyra gör just nu en ansträngning för få in nytt kapital.

Nyemissionen inbringar 62 miljoner kronor till Mackmyra. Sedan tidigare har flera riskkapitalbolag investerat tillsammans 22 miljoner kronor i företaget. Mackmyra har även fått kreditlöften på 100 miljoner kronor för den kommande treårsperioden.

Mer läsning

Annons