Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vovvar samlades i Boulognern

/
  • Hannah Säveholm från Järbo passade på att ställa ut sin cocker spaniel-flicka som kallas Pysslan. Det var ingen officiell utställning som hölls, men det är ett bra tillfälle att träna för Pysslan som bara är knappt sju månader.
  • Hillevi Karlsson och Diana Tillberg hade med sig sina chihuahuor Smilla och Essan samt Dora och Troja som de är hundvakt åt till Boulogner för att de skulle få chans att träffa lite flera chihuahua-kompisar. Bland annat Ella som står inne i inhägnaden.
Foto: Stefan Tkatjenko
  • Rolf Liv från Valbo Veterantraktorklubb visar stolt upp den dunkande dieseldrivna tändkulemotorn som en gång drivit ett sågverk. Klubben har närmare 200 medlemmar i hela landet, främst i Mellansverige.

Ett 30-tal föreningar visade i dag upp sig i Boulognerskogen. Där fanns något för alla – från rollspelsfantaster till fågelskådare och raggare.
Och inte minst för våra fyrbenta vänner...

Annons

Boulognern är ju alltid en mötesplats för hundar och hundägare.
Men på söndagen var det ovanligt många pälsbeklädda fyrbeningar i farten. Allt från stora grand danois och irländska varghundar till små nakenhundar och chihuahuor.

Bland annat chihuahuorna Smilla och Essan som var där med mattarna Diana Tillberg och Hillevi Karlsson. Med sig hade de också två lånehundar, Dora och Troja.
I dag var de dock inte på plats för att själv delta i de utställningar som bland annat Svenska kennelklibben anordnade utan bara för att hälsa på andra hundar och hundfolk.
– Det är ett bra tillfälle att få lite social träning. Chihuahuor måste ju uppfostras som alla andra hundar, säger Hillevi Karlsson som inte har något till övers för de som bär omkring hundarna i väskor och behandlar dem som bäbisar.
– Då skapar man små monster, säger Diana Tillberg.

De betonar att chihuahuor är som alla andra hundar som gillar att jobba och att få springa av sig i skogen.

I Agnes von Krusenstjernas allé en bit bort från hundarnas område är det i stället fyrhjulingarna som regerar. Här står raggarbilar på rad och även mer robusta fordon från Valbo Veterantraktorklubb. Gamla rostiga traktorer och även en gammal tändkulemotor som en gång drivit ett sågverk i Uppsala-trakten. I dag kunde den beskådas av nyfikna Gävlebor.
– Många som kommer hit är nostalgiska, de känner kanske igen en traktor som deras morfar har haft en gång i tiden, berättar Rolf Liv.

Tjusningen med gamla traktorer tycker han är att är de bygger på enkel teknik som funkar i alla väder. Och att man inte behöver vara så rädd om dem.
– Jag är inte så mycket för att pusta och hålla på, jag tycker att det är roligare att vara ute och åka.

"Föreningarnas Dag" anordnas av Studiefrämjandet och är en chans för olika klubbar och föreningar att visa upp sin verksamhet.

Annons