Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångmiljonsatsning i Furuvik

/
  • GLADA MINER. Furuviksparkens ägare Jan Roy från Parks and Resorts och vd:n Tom Widorson visar glatt upp den skiss över hur nöjesparken kommer att se ut efter ombyggnationerna. 25 miljoner kronor satsar ägarna Parks and Resorts i parken nästa år, den största satsning som någonsin gjorts i Furuvik.

Fyra nya åkattraktioner, ett nytt Tyrolertorg och topp­artister på stora scenen finns med när Furuviksparkens nya ägare rekordsatsar inför sommaren.

– Det är den enskilt största investeringen i parkens historia, 25 miljoner är vansinnigt mycket pengar, säger en nöjd Tom Widorson, vd för Furuviksparken.

Annons

Ett klassiskt tema i vitt, rött och blått och med mycket trä inspirerat av det klassiska amerikanska nöjesfältet Coney Island. Det blir grunden när Furuviksparken en tredjedel av nöjesfältet görs om helt.

– Vi har rivit gamla och slitna byggnader och det kommer bland annat att bli en helt ny entré till nöjesfältet, säger Tom Widorson.

Hur de fyra nya åkattraktionerna kommer att se ut och fungera vill man inte avslöja i dagsläget men en sak står klar.

– Det är ingen högoddsare men Furuvik ska få en riktigt tuff berg och dalbana, säger Tom Widorson.

Nya restauranger

Förutom åkattraktionerna kommer flera nya restauranger att byggas i form av ett Tyrolertorg.

Ett sådant finns redan på Gröna Lund och det är inte enda gången man sneglat mot huvudstadens tivoli för inspiration. I sommar kommer nämligen Furuviksparkens stora scen att gästas av svenska toppartister, precis som Gröna Lund.

I somras köpte Parks and Resorts Furuviksparken. Att rekordinvesteringarna kommer så snabbt visar på en stark vilja menar vd:n Jan Roy.

– Vi visar att vi förverkligar våra gemensamma drömma, vi såg fantastiska möjligheter i denna 110-åriga park.

Man räknar med att årets besökarantal på 230 000 personer ska öka. I budgeten för 2011 finns ytterligare 15 000 gäster inräknade.

– Det är lite pessimistiskt räknat, det blir ett ganska lätt slaget rekord, säger Jan Roy.

Inom fem år räknar han med att Furuviksparken når sitt långsiktiga mål att fördubbla antalet besökare till en halv miljon per säsong.

Om ombyggnationerna och de tänkta artisterna kommer att innebära höjda entrépriser eller attraktionsavgifter är ännu oklart.

– Vi måste se över prissättningen och det gör vi under december, säger Tom Widorson.

Även om förändringens fokus legat på nöjesfältet så kommer man att fortsätta utveckla apornas värld också. Tematiseringen av de olika världsdelarna fortsätter och ett långsiktigt mål finns.

– Vi drömmer fortfarande om den fjärde människoapan gorillan, säger Tom Widorson.

Mer läsning

Annons