Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen kan ha blivit knuffad från bron

/

Den man som drunknade i Testeboån förra tisdagen kan ha blivit knuffad ner från Avabron.
Tre män har anhållits misstänkta för grovt vållande till annans död.

Annons

Polisen var först på plats när mannen, som är i 40-årsåldern, drogs upp ur Testeboån klockan elva förra måndagskvällen. Mannen hade varit vid Avabron och badat med tre kompisar. Vittnen såg hur han sprattlade i vattnet, innan han förlorade medvetandet och flöt iväg med ån. Han hade puls när han kom till sjukhuset men avled under tisdagen.

Alla fyra männen, som är från Gävle, var berusade. Ett vittne hade, enligt åklagare Christer Sammens, anat att det hela inte skulle sluta bra och larmat polisen.

Arbetarbladet har tidigare skrivit att mannen har setts hoppa från Avabron. Nu finns det misstankar om att mannen kan ha blivit knuffad. Hans tre kompisar har anhållits av Christer Sammens, misstänkta för grovt vållande till annans död.

– Det finns uppgifter som tyder på att han inte hoppade frivilligt, säger Christer Sammens.

I det tillstånd han befann sig i kunde man ha räknat ut att det inte skulle sluta bra, menar åklagaren. Däremot ska det inte ha funnits någon avsikt att döda mannen.

De anhållna männen, som är i 25–30-årsåldern, har förhörts och lämnat sin berättelse om vad som hände. Hur de ställer sig till misstankarna vill Christer Sammens inte berätta. Han har under onsdagen inte bestämt sig för om han kommer att begära männen häktade.

Advokat Bengt Hennel företräder en av männen:

– Han förnekar brott. I övrigt hänvisar jag till förundersökningssekretessen.

Rättsläkaren har hittills konstaterat att mannen faktiskt drunknade. Orsaken till drunkningen är ännu inte fastställd, men inget tyder på att han skulle ha slagit sig på något eller dragits med av strömmar.

Mer läsning

Annons