Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria en av tre nya chefer på bibblan

/
  • ”Någonting som jag tror är viktigt att jobba med är att stärka den digitala delaktigheten i samhälle. Det hänger ihop med vårt folkbildande uppdrag”, säger Maria Törnfeldt, ny biträdande bibliotekschef i Gävle.

Chefen för Stadsbiblioteket i Gävle ersätts av tre chefer.

Maria Törnfeldt heter den nye biträdande bibliotekschefen, som ser biblioteket som samhällets vardagsrum.

Annons

När Conny Persson vid årsskiftet gick i pension valde Gävles bibliotekschef Lisbeth Forslund att göra en liten omorganisation.

I stället för en chef för Stadsbiblioteket blir det alltså en biträdande bibliotekschef, som får mer administrativa arbetsuppgifter, och två enhetschefer.

– Det är för att kunna driva utvecklingsfrågor, biblioteken är en så pass stor organisation att det behövs, säger högste bibliotekschefen Lisbeth Forslund.

Maria Törnfeldt är 49 år, bor i Falun och kommer närmast från jobbet som chef för Länsbiblioteket i Uppsala län och Gävleborgs län, som är en slags konsult- och stödverksamhet till biblioteken.

– Conny Persson har haft en viktig roll i att öppna upp biblioteket, och jag delar uppfattningen att biblioteket ska vara samhällets vardagsrum och ha låga trösklar där alla kan ha något att hämta, säger hon.

Enhetschefer på Stadsbiblioteket i Gävle blir Gunilla Hultsjö och Johanna Wahlund Thorsell, som tidigare har jobbat på biblioteken i Bomhus och Sätra.

Stadsbiblioteket är Gävles mest besökta offentliga inrättning med 490 000 besökare om året.

Mer läsning

Annons