Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marita Västerbo från Gävle är årets medarbetare

/
  • Prisas. Miljöpriset gick i år till Christina Persson, Catharina Mattebo, Anna Eriksson och Tommy Pettersson som jobbar inom primärvården. På bilden saknas Margareta Högström som också är med och får pris.
  • Bra arbetskamrat. Marita Västerbo får Linkonpriset som delas ut till årets medarbetare.

Sjukgymnasten Marita Västerbo från Gävle har utsetts till årets medarbetare i landstinget Gävleborg.

Hon var en av flera anställda som i går fick ta emot pris i landstingsfullmäktige.

Annons

Landstinget Gävleborg delar varje år ut pris till medarbetare som utmärkts sig inom olika områden.

Bland annat delas ett pris ut till den person som är bäst på att handledare läkare som är under utbildning. Det priset går i år till Zinta Celma som är narkosläkare i Hudik. Hon får det för ”sin outsinliga energi och lust till att lära ut, visa och förklara, och sin nästan barnsliga förtjusning till att låta oss prova olika utrustningar och tekniker”.

Årets miljöpris – Fröhuset – går till en arbetsgrupp inom primärvården som arbetat med miljöledningssystem inom länets primärvård.

Och det kanske finaste priset – Linkonpriset – som delas ut till en anställd som gjort något utöver det vanliga går i år till sjukgymnasten Marita Västerbo. Hon jobbar med ungdomar med neuromuskulära sjukdomar och får priset för att hon inte bara ser till deras behov av vård utan även arbetar för att ge dem en mer aktiv och rolig fritid. Hon har fått igång en verksamhet med elhockey – hockey för personer som sitter i elrullstol.

Alla priserna delades ut i samband med landstingsfullmäktiges möte i Bollnäs.

Mer läsning

Annons