Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massivt stöd för ambulanspersonalen: "Det bara exploderade"

/

Facebookgruppen som skapats för att stödja personalen på ambulansen i Gävleborg har snabbt fått tusentals medlemmar.
– Det bara exploderade, säger Marie-Louice Larm som startade gruppen.

Annons

Efter beslutet om att införa jourtid har det nu startats en Facebookgrupp till stöd för ambulanspersonalen i Gävleborg. Den öppnades på tisdagen och efter två dygn hade gruppen drygt 16 500 personer medlemmar. Det är möjligt att lägga till vänner som själva inte aktivt väljer att gå med.

– Det bara exploderade, jag är överväldigad. Efter en timme var det 400 medlemmar och sedan hann jag inte hålla koll längre. Det går så fort, det tycker jag är häftigt, säger Marie-Louice Larm.

Läs också: 1 500 protesterar mot jour inom ambulansen

Det är flera av medlemmarna som har valt att uttala sig för att visa sitt stöd. Peppande ord skrivs i både egna inlägg och kommentarer.

Tanken med gruppen säger Marie-Louice Larm är att visa sitt stöd för personalen. Hon hoppas också att beslutstagarna tar till sig av det här. Framför allt vill hon se till att det här inte faller i glömska.

– Jag gjorde denna grupp för att jag själv har fått uppleva hur viktig ambulansen kan vara och jag tycker att personalen har blivit orättvist behandlade, säger hon.

Läs också: Personalen efter uppsägningarna inom ambulansen

Marie-Louice Larm hoppas att ännu fler går med i gruppen och att de kommer med nya idéer. Målet för henne är att de ska fortsätta visa att det här är fel.

I dag bor hon i Dalarna, men hon kommer från Gävleborgs län. I framtiden drömmer hon om att flytta tillbaka till sina hemtrakter, men nu vet hon inte längre hur hon ska göra.

– Om ambulansvården försämras på grund av det här så vet jag inte om jag vågar. Det är en viktig trygghet att det finns kompetent personal som kommer om det händer något, säger hon.

Läs också: Vårdförbundet om beslutet om jourtider

Mer läsning

Annons