Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat ingår inte i den stora festen

/
  • Så här festligt var det när Läkerol Arena invigdes. Och festligt ska det förhoppningsvis bli även för kommunens personal på samma ställe nästa vecka. Men alla väljer att inte gå trots att det är gratis.

Kommunens anställda bjuds inte på någon mat när det är personalfest på Läkerol Arena. Men kioskerna som säljer korv, kaffe och godis kommer att vara öppna.
– Det börjar klockan 19, så många hinner kanske äta innan, säger kommunens informationschef Anna Östman.

Annons

I stället för att bjuda på mat och dryck har stora summor satsats på att få artister som Brolle Jr och Sarah Dawn Finer att uppträda på kommunens personalfest i Läkerol Arena 22 och 23 oktober.
– Vi har valt att anlita professionella budbärare och tror att deras påverkan kan betyda mycket. Det blir en kick-off för arbetet med de nya värdegrunderna på ett lustfyllt sätt, säger Anna Östman.

Restaurangen i Läkerol Arena är öppen innan festen börjar. Det finns möjlighet för de anställda att boka middag som de betalar själva. Men klockan 19.00 när uppträdandena börjar ska restaurangen tömmas och stängas. För den som är sugen på något finns det då möjlighet att köpa korv och kaffe i någon av kioskerna eller hamburgare i baren på nedervåningen.

I går hade omkring 4 000 av kommunens totalt 8 000 anställda anmält sig till personalfesten. Sista anmälningsdagen var egentligen i onsdags, men nu har anmälningstiden förlängts till på måndag, 20 oktober.
– Många hade inte förstått att man måste anmäla sig, utan trodde att det bara var att ta med sig inbjudan och komma. Nu har vi skickat ut en påminnelse på intranätet, säger Anna Östman.

Kommunstyrelseledamoten Gunilla de Maré, m, har en annan uppfattning än informationschefen om varför så få anmält sig.
– Samtidigt som det är stora varsel ordnar kommunen en fest för att släta över allt. Många i personalen ser det som ett hån och har struntat i att anmäla sig, säger hon.
När beslutet om att avsätta 1,6 miljoner kronor till personalfesten togs i september röstade hon nej.Hon ger inte mycket för argumentet att festen kan få kommunens anställda att känna större samhörighet med varandra.


– Vad blir det för samhörighet när man sitter som åskådare på en stor arena och lyssnar på diverse artister? Det är bättre att varje förvaltning ordnar egna träffar och bjuder sina anställda på lite mat, säger Gunilla de Maré.

Sundsvall och Eskilstuna är två kommuner av ungefär samma storlek som Gävle.
Ingen av de kommunerna ordnar någon gemensam personalfest för alla sina anställda. I stället ordnar varje förvaltning sina egna personalfester inom ramen för sina respektive budgetar. Sundsvalls kultur- och fritidsförvaltning har till exempel fest vart tredje år.
– men möjlighet att köpa korv

Annons