Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen avbröts efter kastade smällare

/
  • Stökigt. Det var oroligt på läktarna i samband med matchen mellan Brynäs och Djurgården under gårdagen. Några minuter in på matchen tvingades polisen avbryta den sedan smällare hade kastats på hemmaklacken.

Djurgårdssupportrar kastade smällare på Brynäsklacken i Läkerol arena på lördagen. Bara tre minuter efter start gick polisen in och bröt matchen i 20 minuter.

Annons

Läkerolen var fullsatt och laddad för hockeyfest. Men så fort matchen startat började det smälla inne i Djurgårdsklacken. Några smällare kastades även över plexiglaset och in i Brynäsklacken. När klockan stod på 3.38 bröts matchen.

– Det var ett polisbeslut och det var förstås helt riktigt. Man måste tänka på säkerheten först och främst, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson. – Det är otroligt tråkigt när det kommer folk som vill förstöra.

Avbrottet varade i tjugo minuter. Djurgårdsspelaren Nichlas Falk, lagkapten i det gästande laget, skickades ut på isen för att tala supportrarna till rätta:

– Lägg ned alla fyrverkerigrejer, och heja på oss istället. Annars kommer polisen att ta ut er från arenan.

Klubbdirektören Hans-Göran Karlsson ställer sig frågande till hur folk fick med sig smällarna in på arenan.

– Vi hade kroppsvisitering. Det var matchvärdar som följde med från Stockholm som skötte det. Det är en av de saker vi måste utreda, hur de kunde få med sig pyroteknik in, säger han.

:Men att ha borta- och hemmaklackarna precis bredvid varandra, är det så smart egentligen?

– Det är olyckligt att det är så, helt klart. Jag vet inte varför man byggde arenan så. Hade jag fått bestämma så skulle man ha haft klackarna längre ifrån varandra, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

:Det är inte första gången ni haft problem med smällare när Djurgården varit på besök. Kan ni garantera säkerheten i arenan?

– Garantera är ju svårt, det kan ju vara någon påtänd som får för sig vad som helst. Men vi jobbar jättemycket med säkerheten. Inför den här säsongen har vi byggt om hela bortastå med plexiglas och skärmat av så att de inte kan gå runt i hela arenan. Men vi får analysera det här och se vad mer vi kan göra, säger Hans-Göran Karlsson.

I samband med matchen omhändertog polisen sex personer för fylla, varav en misstänks för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det skulle även skrivas en anmälan om en så kallad bengalisk eld, men det finns ingen särskild person misstänkt.

Mer läsning

Annons