Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maten tillbaka till konserthuset

/
  • Nygamla. Gefle Gourmetservice öppnar på måndag åter lunchservering i konserthuset. Sedan förra konserthusrestaurangen gick i konkurs i våras har de levererat mat i samband med konserter och konferenser. I mitten ägarna Jonas Jäderberg och Anders Levander, till vänster köksmästaren Marcus Lodin och till höger restaurangchefen Jessica Bastemark.
  • Nygamla. Gefle Gourmetservice öppnar på måndag åter lunchservering i konserthuset. Sedan förra konserthusrestaurangen gick i konkurs i våras har de levererat mat i samband med konserter och konferenser. Från vänster restaurangchefen Jessica Bastemark, köksmästaren Marcus Lodin och ägarna Jonas Jäderberg och Anders Levander.
  • Gefle Gourmetservice i konserthuset. Från vänster restaurangchefen Jessica Bastemark, köksmästaren Marcus Lodin och ägarna Jonas Jäderberg och Anders Levander.
  • Gefle Gourmetservice i konserthuset. Köksmästaren Marcus Lodin och restaurangchefen Jessica Bastemark.
  • Gefle Gourmetservice i konserthuset.  Restaurangchefen Jessica Bastemark och köksmästaren Marcus Lodin.
  • Gefle Gourmetservice i konserthuset.  Restaurangchefen Jessica Bastemark och köksmästaren Marcus Lodin.
  • Gefle Gourmetservice i konserthuset.  Restaurangchefen Jessica Bastemark och köksmästaren Marcus Lodin.

På måndag kommer konserthusrestaurangen att börja servera lunch igen. Företaget Gävle Gourmetservice har efter en upphandling fått uppdraget att driva restaurangen.

– Dagens rätt, pasta, vegetariskt och ett lite dyrare lunchalternativ. Och så har vi ju utsikten, säger restaurangchefen Jessica Bastemark.

Annons

Jonas Jäderberg och Anders Levander, som äger Gefle Gourmetservice, vill tilltala så många som möjligt med sin konserthusrestaurang. Husmanslunch, en lite dyrare lunchvariant och i samband med konserter möjlighet till trerättersmiddag men också mackor och fika. Opus by Esperanto som satsade på riktig finmat i konserthuset gick i konkurs i våras.

– Det var kanske lite av en felsatsning. Kanske provar vi längre fram att ha öppet fredagar och lördagar då det inte är konsert, men vi vill hellre börja i lite mindre skala, säger Anders Levander.

Anders och Jonas startade sin cateringfirma Gefle Gourmetservice 2003. Sedan några månader driver de även en butik för avhämtning.

– Vi velade ett tag innan vi bestämde oss för att vi ville ta på oss det här också. Vi sa att om vi får med oss Jessica och Markus då kör vi, säger Anders Levander.

Marcus Lodin, som jobbat på Brända Bocken i många år, blir köksmästare. Jessica Bastemark kommer närmast från ett jobb som servitris på Absint, och har i många år jobbat i Åre.

Mer läsning

Annons