Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matnyttigt på bomässan

/
  • Närproducerat. En av utställarna på det så kallade mat-torget heter Maria Leksell. Hon säljer närproducerad ost av olika typer. En av mögel­osterna kallar hon Ebba Grön.
  • Vimlade. Stig och Birgitta Zetterström sammanstrålade med Birger och Barbro Wallén på bomässan i GTK-hallen i Gävle. De tycker att det är trevligt med mässor, men var främst där för att se på föreläsningen ”Gör det omöjliga möjligt i trädgården”.
  • Olika grillar. På bomässan i Gävle visar Anders Essblad grillar av olika typer, bland annat keramiska grillar som han importerar från USA. Han erbjuder även en Sverigenyhet – en fläktdriven grill som är grillklar efter tre minuter.”På en vanlig grill tar det normalt 15 minuter innan det går att grilla”, säger han. Foto Jenny Lundberg
  • Vill ha tips.  Magdalena Carlsson från Gävle besökte årets bomässa bredvid Läkerol Arena i hopp om tips på smarta lösningar när hon ska byta garageport. Hon passade även på att testa maten från mässans nyhet mat-torget. ”Det var god mat”, konstaterade hon.

Man ska inte bara bo, man ska äta också. För första gången erbjuds ett mat-torg på bomässan i Gävle.
– Utställarna är av god kvalitet, maten är kravmärkt och närodlad, säger Dennis Roskvist, projektledare för mässan.

Annons

Att erbjuda mat på bomässan är ett pilotprojekt som är speciellt för Gävle, berättar Dennis Roskvist. Om det fungerar bra här kan han tänka sig att konceptet följer med när mässan besöker andra städer.

Driver gårdsmejeri

En av dem som ställer ut på mat-torget är Maria Leksell som driver ett litet gårdsmejeri i byn Lunån mellan Hofors och Falun. Hon tycker mat-torget är ett bra komplement till boutställarna.

– Från oss kan man få med sig saker hem från mässan. Man tar ju inte direkt en ångdusch under armen och går. En ost däremot är lite lättare att ta hem, säger hon.

Bättre boende

Mässans tema är ändå ”Gör ditt boende bättre”, och enligt Dennis Roskvist finns i år många starka namn bland utställarna – Mediamarkt, Flügger Färg och Biltema är några exempel. Totalt på plats finns 57 olika företag som tipsar om det mesta mellan husgrund och taknock. Annat som lockar är lekland för barnen och föreläsningar med kändisar som Simon och Tomas från TV3.

Tre dagars mässa

Mässan pågår till och med söndag i GTK-hallen i Gävle.

Mer läsning

Annons