Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Hjelmbästa läkareni Gävleborg

/
  • Lyssnande läkare. Mats Hjelm är glad över utmärkelsen och trivs med kollegor och patienter på Andersbergs hälsocentral. Han tror att hans förmåga till att lyssna och fokusera på patienten gjort honom till bäst i länet.

Läkaren Mats Hjelm vid Andersbergs Hälsocentral har klättrat på internetsajten Doktorsguiden. Han är nu tredje bästa läkaren i landet.Jag tror att folk uppskattar att jag är lätt att prata med och att jag lyssnar och tar patienten på allvar.

Annons

Redan i oktober låg allmänläkaren Mats Hjelm, 57 år, vid Andersbergs hälsocentral bra till på Doktorsguiden. Då berättade Arbetarbladet om den populära läkaren. Sedan dess har fler omdömen kommit in och nu har han röstats fram till länets bästa läkare och det ger en tredje plats i hela landet.

– Oj, det här visste jag inte. Klart att det är kul, säger han.

Fler än 40 000 röster har räknats samman och sedan rangordnats i tio i topplistor för alla landsting samt för länet i sin helhet. Mats Hjelm kammar hem sex stjärnor av sju möjliga. Tanken bakom sajten Doktorsguiden är att patienter ska få säga vad de tycker om sina läkare.

Mats Hjelm har jobbat vid Andersbergs hälsocentral i fyra år och vill framhålla alla sina kollegor som en del i omnämningen.

– En rolig arbetsplats med positiv stämning och det är viktigt. Patienterna blir trevligt bemötta hela vägen från kassan till labbet. Det spelar ingen roll om en läkare är bra om inte miljön runt omkring upplevs som positiv.

Så här skriver en av personerna som röstat fram honom:

Mats träffar runt 50–60 patienter i veckan och har jobbat som läkare sedan 1976.

– För mig är det självklart att jag läser journalen noggrant innan patienten kommer in. Då slipper patienten berätta om allt.

Landstinget Gävleborg fick 1 238 röster och hamnde på en tredje plats i landet. Etta blev Dalarna och tvåa Norrbotten.

Mer läsning

Annons