Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbelopp ska sparas in på Kulturskolan

Ingen skolpeng för elever i utlandet och spara 1,8 miljoner på Kulturskolan. Det är två åtgärder som skolförvaltningen gör för att få ekonomin i balans.

Men fortfarande finns inte några klara svar på hur det går med "nattis" och skolskjutsarna.

– I dagsläge ser det ut som vi klarar ekonomin för 2009 trots Engelska skolans etablering, säger Jens Leidermark, ordförande Barn och ungdomsnämnden.

Annons

Det krävs en rad åtgärder för att få skolförvaltningens ekonomi i balans under 2010. Under barn- och ungdomsnämnds mötet i onsdags kom frågan upp på nytt. Diskussionerna var stundtals livliga och oppositionen ville att man skulle återremittera hela ärendet. Men majoriteten, socialdemokraterna och vänstern, föreslår att man går till beslut att anpassa elevpengen för familjedaghem i relation till förskolans elevpeng och att inte erbjuda skolpeng för elever i utlandet.

– Det har varit frivilligt för oss att betala ut det och ingen skyldighet. Nu drar vi in på den kostnaden, säger Jens Leidermark.

En besparing som väntas bli 200 000 kronor för nästa år.

Kulturskolans verksamhet ska bantas med 1,8 miljoner kronor. Bland annat sker ingen nyrekrytering av personal, tre anställda pensioneras och en lärare avslutar sin tjänst på grund av nya familjeförhållanden.

Vid årsskiftet byter Kulturskolan lokaler från Gamla Grand och Urnan till Nya Nynäs skolans gamla byggnader.

Däremot kom nämnden inte till beslut i frågan om att inte erbjuda skolskjutsar i samband med tillsyn för elever över tolv år. Barn och ungdom är inte skyldiga att ordna skolskjuts till och från fritidsverksamheten för särskoleelever. Ärendet återremitterades.

Nattis verksamhet på Brynäsgården ska effektiveras bland annat genom att hålla stängt under alla storhelger och minska ob-tillägg för personalen väckte frågor vid onsdagens möte.

– Det väckte flera frågor utifrån handlingarna och vi är osäkra på konsekvenserna när det gäller ob-tillägg, säger Leidermark.

Mer läsning

Annons