Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Min vision är att få hit spännande företag”

/

(Uppdaterad 22.20) Här är kvinnan som föll Svenskt Näringsliv på läppen.

I går gjorde 41-åriga Lotta Pettersons sin första dag på jobbet som organisationens regionchef.

Annons

– Mitt mål är inte att vara den som syns, säger hon.
Ett 40-tal sökte tjänsten som regionchef i Gävleborg sedan företrädaren Lars Beckman lämnade posten för att bli riksdagsledamot för Moderaterna.
Men det var till sist Sandvikenbon Lotta Petterson som föll Svenskt Näringsliv på läppen. Så uttrycker hon det själv – med glimten i ögat.
”Passar mig ypperligt”
– Med den bakgrund jag har kände jag att den här rollen skulle passa mig ypperligt.
Närmast kommer hon från tjänsten som kontorschef på Swedbank i Hofors, Ockelbo och Torsåker. Hon har också varit detsamma för bemanningsföretaget Adecco i Gävleborgs län under sex år. Och jobbat som säljare och projektledare i flera olika företag.
Ute hos företagen
I går var hennes första dag som regionchef. Planen är att inledningsvis tillbringa mycket tid ute hos företag, kommun, landsting och organisationer.
– Jag behöver lyssna in mig på hur läget ser ut. Var befinner vi oss? Vilka uppfattningar har vi?
Hur ser din vision ut för regionen?
– Min vision är att vi dels får ner ungdomsarbetslösheten, dels att vi har en inflyttning i många av de mindre kommunerna i regionen. Och att vi får hit lite nya spännande företag.
Lisbeth Godin Jonasson, ansvarig för Svenskt Näringslivs verksamhet i de sex nordliga länen, var med och rekryterade Lotta Petterson.
– Ni ska absolut inte förvänta er en kopia av Lars Beckman. Det är inte det vi har rekryterat, utan en duktig person som brinner för näringslivsfrågor. Hon kommer att jobba på sitt sätt och ha sin profil.
Företaget i fronten
Lotta Petterson själv ser det som oerhört viktigt att det är företagare som står i fronten. Hennes mål inte är att vara den som syns. Samtidigt har hon inte något emot den offentliga rollen hon nu får.
– Kan jag vara ansiktet utåt och hjälpa och stötta företagarna i regionen på ett bra sätt, då är jag gärna det.

Mer läsning

Annons