Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minigolf-banan är ett svartbygge

Formellt är minigolfbanan i Norrsundet ett svartbygge, eftersom ingen sökt bygglov till den. Det säger Matti Lappi på avdelningen för bygglov och bygganmälan.

Annons

Matti Lappi bekräftar att kommunens tolkning är att en minigolfbana ska ha ett bygglov. I Norrsundet har man inte ansökt om detta ännu, så egentligen får den inte finnas på platsen där den står.

I dagsläget har man inga resurser att prioritera ärendet just nu, men till hösten har man full bemanning igen och dessutom en ny tillsynsplan.

– Eftersom de ännu inte ansökt om bygglov är det inget ärende just nu, men när den kommer in granskar vi trafiksäkerhetsaspekterna före allt annat. Jag hörde att Trafikverket varit på plats, tillägger Matti Lappi.

Han antar att de kommer in med en bygglovsansökan snarast, och att kostnaden 1 200–1 500 kronor endast ska betalas vid ett tillfälle då det handlar om ett tidsbegränsat bygglov.

– Men det är inte lättare att få bygglov för att det är periodiskt återkommande. Vi tittar på användningssättet i detaljplanen och trafiksäkerheten, avslutar han.

Mer läsning

Annons