Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minigolf i miniatyr på tomten

/
  • MINIGOLFENTUSIASTER. Familjen Holmgren samlade vid golfbanan. Från vänster: Olle Holmgren, Helena Holmgren, Ebba Lind, Jonas Holmgren och längst bak Evy Holmgren.
  • FÖRÄLDRAHEM. Erik Holmgren snickrade både sig själv och sitt föräldrahem i miniatyr. På balkongen står Erik Holmgren och hans fru Gulli.Foto: Gustav Gräll
  • STATIONSBYGGNAD. Mycket fantasi låg bakom de olika konstverken som Erik Holmgren skapade.Foto: Gustav Gräll

Det är inte alla som bara kan gå utanför dörren för att svinga klubban i en omgång på minigolf. Familjen Holmgren i Fridhem kan det. De har en alldeles unik liten minigolfbana på tomten.

– Det var min bror Erik Holmgren som byggde den, berättar Olle Holmgren stolt.

Annons

Ebba Lind, 4 svingar klubban och träffar bollen som rullar vidare in i stationsbyggnaden. Bollen rullar vidare, ner i tågvagnen som snabbt tuffar ut på rälsen, igenom ett hus, vagnen välter och bollen rullar ner i hålet.

Familjen Holmgren har en 18-hålsminigolfbana på tomten och Ebba börjar bli ett riktigt proffs på att slå bollen i hålet.

– Vi har haft den här sedan i början av sommaren. Så vi har haft många roliga kvällar med vännerna när vi spelat, säger Helena Holmgren.

Minigolfbanan med tillhörande konstverk där ett hus ska vara en exakt kopia av Erik Holmgrens föräldrahem i Fjällbacka fick Helena Holmgren ärva efter sin farbror som gick bort 2005.

– Han hade alltid ett skissblock med sig var han än åkte och varje ledig sekund stod han i boden och målade eller snickrade. Han hade en otrolig fantasi och kreativitet, säger Olle Holmgren.

Erik Holmgren var konstnär och musiker och ett av hans större verk av Bomhus historia finns att beskåda i Bomhus hembygdsgård, berättar brodern Olle Holmgren.

– Han hade ett stort intresse för golf och tävlade även en del så det var väl därifrån han fick idén om minigolfbanan, säger Olle.

– Tänk bara vilket jobb han lade ner i varje detalj när han byggde den. Det är jätteroligt att jag fått ta över den nu, säger Helena Holmgren.

Mer läsning

Annons