Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesfond till ”Tigerns” ära

Nu startas en fond till minne av en av Brynäs bästa värvningar någonsin. Lennart ”Tigern” Johansson. Redan nästa år kommer en ung hockeyspelare bli Årets Tigernstipendiat.

Annons

Stipendiet ska gå till en hockeyspelare under uppsegling, som är särskilt lovande. Summan, som kommer att ligga på 10 000 kronor åtminstone under de närmaste fem åren, ska gå till spelarens vidareutbildning.

Lennart Hovelius, legendarisk hockeyläkare, är en av initiativtagarna. Han säger dock att det var Lennart Johanssons anhöriga som har önskat att en minnesfond skulle bildas.

– Det fantastiska är att alla som känt och haft att göra med honom har bidragit, säger Lennart Hovelius och exemplifierar med flera klubbar.

Även privatpersoner och företag har bidragit.

Donationerna har med andra ord redan börjat rulla in. Man har även frågat Gävle kommun om ett stöd på 25 000 kronor, vilket Kultur- och fritidsnämnden tar ställning till i nästa vecka.

Tre spelare från Gästrikland kommer att nomineras under säsongen. Därefter delas stipendiet ut i samband med Brynäs 100-årsjubileum och Tre Kronors landskamp mot USA på Läkerol Arena den 1 maj.

I början av december kommer även en bok om Lennart ”Tigern” Johansson att ges ut. Den är skriven av Lennart Hovelius, Ulf Kriström och Christer Carlsson.

– Av alla jag har mött i mina år inom hockeyn har ingen varit som han. Han var min bästa vän, säger Lennart Hovelius.

Mer läsning

Annons