Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minneslund sönderkörd av traktor

/
  • En traktor har kört rätt över minneslunden och lämnat djupa spår. Det har upprört Arne Hedblom, som har sin fru begravd där. ”Det går att köra runt, annars kan de väl gräva för hand. Det är respektlöst att köra traktor över gravplatsen.”

En traktor har kört över minneslunden på Valbo kyrkogård och lämnat djupa spår.

Annons

Arne Hedblom gjorde upptäckten i påskhelgen när han skulle lägga blommor på sin hustrus grav.

– Det är fruktansvärt respektlöst att köra över gravplatsen.

Buskarna runt minneslunden på Valbo kyrkogård har grävts upp. I samband med det har en traktor kört rakt över minneslunden och lämnat djupa spår.

– De har väl haft bråttom och tagit en genväg över lunden där urnorna ligger begravda. Det är så fruktansvärt dålig stil. Jag vill inte att de ska köra med traktor över min frus gravplats, min livskamrat. Bara för att där inte finns några gravstenar betyder det inte att de kan göra vad som helst. Jag blir upprörd och förbannad, säger Arne Hedblom.

Kan vara olagligt

Han påpekar att det kan vara olagligt.

– Det är säkert många som besökt minneslunden under påskhelgen och blivit ledsna av skadegörelsen.

Kyrkogårdschefen Christer Palm förklarar:

– Jag förstår om han tycker att det ser brutalt ut. Vi har använt små traktorer med gafflar för att få en bra yta för den nya häcken som ska planteras. Minneslunden ska ligga avskild från den övriga kyrkogården och häcken ska återställas.

Men han känner inte till några traktorspår över gravplatsen.

– Det får jag undersöka på tisdag. Minneslunden är en anonym gravplats, man vet inte exakt var urnorna ligger begravda. Om det blivit traktorspår över gravplatsen så har traktorn ändå inte gjort någon åverkan på urnorna eftersom de ligger långt under marken.

Mer läsning

Annons