Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för bussrånet pekade ut vapengömman

(Uppdaterad) En av de båda misstänkta för bussrånet i Andersberg erkänner att han var med om rånet. Under häktningsförhandlingen på förmiddagen berättade han också var de gömt vapnen.

Annons

 

19-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för rånet. 16-åringen som är medmisstänkt nekar fortfarande. Han har nu överförts från häktet till en sluten placering på ett ungdomsboende.
Rånarna var beväpnade med en hammare och ett gevär. Busschauffören tvingades lämna ifrån sig kassan på mellan 2000 och 3000 kronor som låg i en plånbok, en så kallad taxibörs.


På väg från rånplatsen kastade rånarna sina luvtröjor, en halsduk och ett par handskar i ett par papperskorgar. De föremålen hittade polisens spårhundar. Hundarna kunde följa rånarnas väg nästan ända fram lägenheter där 19-åringen och 16-åringen sedan greps.
När polisen kom öppnade de inte utan polisen fick forcera dörren. Den stulna taxibörsen låg på marken nedanför lägenhetens balkong.
19-åringen har i förhören erkänt att han var med på rånet, men berättar inte vem han hade med sig.
– Jag tar på mig min del, sade han.


Under polisförhören har 19-åringen vägrat att uppge var man gömt rånvapnen. Men under häktningsförhandlingen tyckte han att det var lika bra att berätta det också. Han förklarade att de gömt vapnen i ett buskage längs flyktvägen från Lugna gatan till Vinddraget där de greps.
Efter häktningsförhandlingen följde han med polisen för att peka ut platsen.
19-åringen som missbrukar narkotika förklarade under häktningsförhandlingen att han nu är trött på sitt missbruk, och vill ha hjälp.
För att bevisa 16-åringens medverkan i rånet måste polisen nu invänta DNA-tester från de kastade rånarkläderna och från de återfunna vapnen.

 

Mer läsning

Annons