Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt tjuv föll ihop i flykten - fick föras till sjukhus

En dramatisk jakt på en inbrottstjuv utspelade sig i natt i centrala Gävle. Flykten från polisen slutade med att den misstänkta inbrottstjuven föll ihop och fick föras till sjukhus, enligt polisen med en knäskada. Mannen är misstänkt för flera inbrott under natten.

Annons

Det var vid tolvtiden natten mellan måndag och tisdag som polisen larmades till Södra Fiskargatan i Gävle där ett inbrott upptäckts på vinden. När polisen kom dit flydde en man ut genom ett fönster beläget på tre, fyra meters höjd. Mannen tog sig sedan ner på marken genom att glida ner på en stupränna. Polisen uppger att han sedan for över en garagelänga för att sedan falla ihop på marken.

Mannen som är 39 år gammal fick föras till sjukhus. Förutom att han fick vård togs också blodprov eftersom han misstänks för ringa narkotikabrott. Han var troligtvis påverkad av amfetamin.

Förutom vindsinbrottet misstänkts 39-åringen för ett inbrott på Omvårdnadsservice på Södra Kungsgatan tidigare samma kväll. Stöldgods därifrån hittades utspritt på Rådmansgatan och DNA-spår har kunnat säkras därifrån.

Mer läsning

Annons