Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäktsman släppt

27-åringen som är misstänkt för våldtäkten vid dansbanan i Hedesunda släpptes på torsdagen.

Mannen har tidigare varit misstänkt för två våldtäkter. Då lades förundersökningarna mot honom ned.

Annons

Gävlebon som nu kan ha våldtagit en kvinna i 20-årsåldern har varit föremål för polisens utredningar tidigare. Senast var i augusti 2007 då han misstänktes ha våldtagit en kvinna. I början av september det året lades förundersökningen mot honom ned.

Även 2004 var mannen misstänkt för en våldtäkt. Den förundersökningen lades ner i december det året. I samma veva var han dessutom misstänkt för brott mot alkohollagen men målet avskrevs.

Dessutom har 27-åringen friats i rätten när han var åtalad för grov kvinnofridskränkning i juni 2007. Han anklagades då för att vid upprepade tillfällen ha slagit eller på annat sätt skadat sin dåvarande flickvän fysiskt. Enligt åklagaren ska han dessutom ha trängt sig in i kvinnans lägenhet och därifrån via telefon ha hotat att skada hennes katt.

Mannen fälldes inte för något brott. Ord stod mot ord och någon misshandel gick inte att bevisa.

Kvinnan som anmälde 27-åringen för grov kvinnofridskränkning är sex år yngre. Paret ska ha träffats när hon ännu bodde hemma och gick i gymnasiet.

I de fall målsägandens identitet har gått att få fram har det rört sig om olika kvinnor som anmält 27-åringen för våldtäkt.

Åklagare Birgitta Fernlund säger att hon inte vill ge några kommentarer till nedlagda förundersökningar.

Hon vill inte ens bekräfta de uppgifter som Arbetarbladet har fått fram via tingsrätten.

Vilken grad av misstanke som riktas mot 27-åringen säger hon inte heller.

– Förundersökningen fortsätter, säger Birgitta Fernlund.

Det var förra tisdagen som mannen greps och anhölls misstänkt för våldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern. Brottet ska ha begåtts alldeles i närheten av dansbanan på Ön i Hedesunda.

I torsdags släpptes han på fri fot.

Annons