Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta storbedragare häktades

De två personer från Skutskär som misstänks ha lurat till sig mängder av varor från butiker runt om i Sverige häktades i går i Gävle tingsrätt.

Annons

Både mannen och kvinnan är misstänkta för flera fall av grova bedrägerier och ett fall av försök till grovt bedrägeri.

– De har vilselett om vissa förhållanden påstår jag och på så sätt fått varor, men jag vill inte gå in på mer, säger åklagaren Ann-Charlotte Bålman.

De häktades på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Åklagaren gjorde gällande att de på fri fot riskerar att förstöra utredningen.

Bland de butiker som har drabbats av bedrägerierna finns K-rauta och Jysk i Gävle, men utredningen omfattar betydligt fler fall.

Arbetarbladet berättade i torsdags om polisens tillslag mot de misstänktas adresser i Skutskär.

Hemma hos den 37-åriga kvinnan och den 38-årige mannen påträffades en stor mängd stöldgods. Men polisen misstänker också att en del redan har sålts på olika annonssajter på internet.

Hur stora värden de har lurat till sig saker för vill varken polis eller åklagare uttala sig om, men polisen säger att det rör sig om mycket pengar.

Mannen har skulder på drygt en halv miljon kronor, hade ingen deklarerad inkomst 2007 och har en rad företagskonkurser bakom sig. Enligt uppgift är han tidigare dömd för bedrägeri. Både mannen och kvinnan har nyligen varit folkbokförda på en mindre ort norr om Stockholm.

Mer läsning

Annons