Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa fick loppspel av Brynäs radarpar

/
  • HOCKEYSPELARE PÅ BESÖK. Brynässpelarna Sebastian Lauritzen och Magnus Kahnberg hälsade på hos de sängliggande barnen som inte kunde ta sig till barnklinikens lekterapi. Sjuåriga Moa Thörnberg fick ett loppspel i julklapp. Hon har gjort en tunntarmstransplantation och blir sängliggande i tre-fyra dagar när hon kommer till barnkliniken i Gävle. Moa åker ofta till Göteborg för att få specialistvård. ”Därifrån kommer jag. Ring mig nästa gång du är i Göteborg så kan vi ta en fika”, uppmanade Magnus Kahnberg.
  • JAAAA, DÄR SATT DEN. Treåriga Ludvig Sjöberg lirade pingis med Brynäsbacken Niclas Andersén.
  • BRYNÄSFAN. Madelene Åström, var redo med papper och penna för att få spelarnas autografer. ”Calle Järnkrok är min favorit.”

På måndagen gjorde hockeyspelare från Brynäs sitt årliga besök på barnkliniken i Gävle och delade ut julklappar. För nioåriga Kevin Westelius var det rena rama julafton.

– Jag älskar Brynäs. Jag hoppas att jag kan få alla deras autografer.

Annons

Tränarna Janne Larsson och Niklas Czarnecki besökte tillsammans med sju spelare från A-lagstruppen barnkliniken på Gävle sjukhus. De fick skriva autografer, dela ut julklappar, fika och spela pingis med barnen.

Madelene Åström, elva år, var klädd i en hockeytröja med Ove Molins autograf. Hon hade med sig sin lillasyster Maria Åström, fyra månader, även hon i Brynäströja.

– Hela familjen är Brynäsfans. Jag går på hockey ungefär två-tre gånger per termin.

Järnkrok en favorit

Madelene har diabetes och sköter behandlingen själv hemma men hon är ofta på barnkliniken för att kolla värden och ta prover.

– Jag vill inte missa Brynässpelarna när de är här. Calle Järnkrok är min favorit.

Magnus Kahnberg och Sebastian Lauritzen gick runt till de sängliggande barnen, som inte kunde ta sig till lekterapin, och hälsade på med julklappar. Sjuåriga Moa Thörnberg var en av dem. Moa var det första barnet i Sverige som gjorde en tarmtransplantation. Hon drabbas ofta av blodförgiftningar och feber, då måste Moa tillbringa några dagar på barnkliniken i Gävle eller få specialistvård i Göteborg.

Slår alla jippon

Besöket var mycket uppskattat bland barnen men även hockeyspelarna tyckte att det var roligt.

– Det här är det bästa man kan göra. Det slår alla jippon som vi gör, säger Magnus Kahnberg.

Sebastian Lauritzen instämmer.

– Man blir alldeles varm inombords när man ser de här barnen som blir glada av att vi kommer.

Mer läsning

Annons