Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möbelkedja först ut i nya Valbo köpstad

/
  • Anna-Karin Nordqvist.ställer iordning. Kenneth Wester har lånats in från den andra Jysk-butiken på Fjällbacken i Gävle för att få i ordning allt på lagret inför öppningen av Jysk i nya Valbo köpstad på torsdag.

Om en vecka slår flera butiker i nybyggda Valbo köpstad upp dörrarna. Men först ut är möbelbutiken Jysk som öppnar redan på torsdag.


– Det är nervöst, men roligt. Man vet inte hur det tas emot, säger butikschefen Anna-Karin Nordqvist.

Annons

Det mesta är redan på plats när Arbetarbladet besöker Jysk som ska öppna längst ut i den första färdigbyggda delen av Valbo köpstad. Heltäckningsmattan är utlagd, hyllorna är uppmonterade, sängar och fåtöljer är utställda och de flesta varukorgarna är fyllda med kuddar och handdukar i alla möjliga färger. Det är bara finslipet kvar, som att sätta upp prislappar.

– Ja, och så det här, säger Anna-Karin Nordqvist och pekar på dammsugaren.

Det syns nämligen på golven att de flesta varorna är nyuppackade. Kartong- och tejprester ligger kvar i gångarna. På lagret får man kryssa sig fram mellan kartonger som inte ännu blivit uppackade eller hamnat på sin rätta plats.

– Men det är otroligt vad snabbt det har gått. På tre och en halv vecka har vi gjort en färdig butik av en tom affärslokal. Jag tycker att vi har jobbat ganska bra, säger Anna-Karin Nordqvist.

Jysks nya butik är på ungefär 1 500 kvadratmeter och till det räknar kedjan med att klara sig med sex anställda. Förutom Anna-Karin Nordqvist är det personer som är nya i företaget. Själv började hon i butiken i Bollnäs för tre år sedan och kommer närmast från en tjänst som butikschef i Hudiksvall.

– Många förknippar Jysk med att det är billigt, låg kvalitet och stökigt. Men vi jobbar för att förbättra oss och har kommit ganska långt, säger hon och tillägger att hon hoppas att den mångfald av möbel- och inredningsbutiker som snart finns i Valbo ska göra att de olika kedjorna hjälper i stället för att konkurrera ut varandra.

När vi är på besök får hela personalen en utbildning i hur butikslarmet fungerar. Stämningen är god och flera skrattar och har roligt.

– Det är kul att få vara med och bygga upp något från starten. Det skapar en bra känsla, säger Janne Sedvall.

På torsdag klockan 09.00 klipper kommunens näringslivschef Helena Ribacke invigningssnöret i nya Valbo köpstad. Då är det bara Jysk som är öppet, men 20 november öppnar Djurkompaniet, Sängjätten och Expert i samma köplada. Senare i vinter slår även Mio upp portarna till sin nya jättebutik på 6 000 kvadratmeter.

Men en butikslokal, den mellan Jysk och Djurkompaniet, står ännu utan kontrakt.

– Det är tuffare att lyckas hyra ut nu, men vi tror fortfarande mycket på området. Därför är vi inte oroliga för att inte hitta någon men det kan dra ut lite på tiden, säger Ola Klinterhäll, projektledare på KF Fastigheter.

Mer läsning

Annons