Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna städar efter sig

/
  • STÄDADE.
  • PLOCKADE FLAGGOR. Johan Sundberg, kampanjarbetare för Moderaterna i Gävleborg, ägnade en del av måndagsförmiddagen åt att städa bort de tusentals flaggor med partiets logga på som satt i rondeller och på Slottstorget i Gävle.

Kampanjarbetare från Moderaterna städade på måndagen bort de tusentals vita flaggor som natten till söndagen hade placerats ut i rondeller och på Slottstorget i Gävle.

Annons

– Det här kommer att ta några timmar, konstaterade Johan Sundberg, en av de tre som plockade flaggor på Slottstorget.

Arbetarbladets artikel om hur Moderaterna tänjde på gränserna under valrörelsens slutskede genom att lappa bilar med falska p-böter och placera ut flaggor har kommenterats flitigt på nätet.

Flera signaturer ansåg att det var frågan om nedskräpning och undrade om det verkligen var tillåtet att sätta ut en den mängden flaggor.

Enligt Gävle kommuns ordningsföreskrifter krävs tillstånd från polismyndigheten för reklam och affischer på offentlig plats.

– Affischeringstillstånd ska finnas för hela kommunen. Så som jag ser det är det ingen skillnad på stora traditionella valaffischer och de här mindre som sitter på pinne, säger Rikard Ståhl, ombudsman för Moderaterna i Gävleborg.

Vid 15-tiden var flaggorna i rondellen vid Gustafsbro, påfarten av riks 80 mot Valbo och Sandviken, fortfarande kvar. Rikard Ståhl försäkrade dock att allt skulle städas bort under måndagen.

– Jag har förstått att en del är trötta idag, men jag vet att jag har folk ute så det ska vara borta innan dagen är slut, sa han.

Mer läsning

Annons