Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedist släpade stulen moped på dörr

Strax före klockan 03 gick inbrottlarmet på Bomhus kyrka och när väktare kom fram till platsen kunde de se en mopedist lämna platsen. Kvar på marken låg en dörr – med en gammal moped ovanpå.

Annons

– Mopeden har man stulit någonstans och så har man transporterat den genom att lägga den på dörren och släpa den efter sig, förklarar Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen åkte ut till platsen för att ta hand om det udda fyndet – när två nya mopedister plötsligt kom körande.

– Vi får stopp på en, men den andra sticker. Den första uppmärksammade inte att det var poliser som stod där, säger Paul Edenström.

En 18-årig yngling satt på mopeden.

En 18-åring misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning.

– Han säger att den han kör har han lånat av en kompis som han inte vet vem det är.

Polisen ringde upp fordonets ägare, som befann sig på jobbet och kunde gå ut för att upptäcka att mopeden mycket riktigt hade blivit stulen under natten.

Båda fordonen togs i beslag och 18-åringen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning, då han saknar körkortsbehörighet. Han förhördes på plats och släpptes sedan. Någon identitet på hans kamrater hade polisen under natten ännu inte fått fram.

Kyrkans inbrottslarm som tillkallade väktare och polis från allra första början, då? Det visade sig att det inte var kyrkan som hade haft inbrott, utan en tillbyggnad.

– Vi vet inte i nuläget om de har tillgripit någonting. Det är en dörr som har brutits upp och då gick larmet.

Mer läsning

Annons