Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot sommarkollo med Limöbåten

/
  • PREMIÄRTUR. Norton Eklund, 8, och Vincent Forslund, 7, är redo för sommarkollo på Limön. Vincent hade åkt Limöbåten förut, men för Norton var det – troligtvis – första gången.
  • HEJ DÅ PAPPA. Christopher Wouri, Isak Wennstig och Oskar Andersson ska gå på dagkollo på Limön. I går var det dags för första båtturen ut till ön.
  • KLÄDDA FÖR SOMMARKOLLO. Kompisarna Smilla Wigg, 9 år, och Smilla Dotzauer, 8 år, nappade på idén med sommarkollo på Limön. ”Jag gillar att vara ute”, säger Smilla Wigg.
  • LEDER GÅRDEN. Ulrica Jidåker från Unga Örnar och fritidsgården Brynjan har sällskap av 31 vuxna som tillsammans tar hand om 80 barn.

Paddla kanot, fiska, baka, kolla på film, hoppa på studsmatta och pyssla. Det får ett 80-tal barn göra på Limön under lovets första vecka.
I går startade Unga Örnar och fritidsgården Brynjans sommarkollo.

Annons

Men första äventyret var förstås själva båtturen ut till ön. Iklädda flytvästar fick barnen hjälp att, grupp för grupp, kliva ombord på M/S Silvia. Kvar på kajen stod föräldrar och syskon och vinkade.

Syskonen Tim och Teo Ryberg med grannkompisen Fredrik Franzén tog plats på däck. De ser fram emot att paddla kanot och hoppa studsmatta.

– Jag har inte med mig fiskespö i dag, vi får se hur det blir. På onsdag skulle det bli bättre väder, säger Teo Ryberg.

Det är andra året Unga Örnar och Brynäs fritidsgård Brynjan ordnar sommarkollo för barn på Limön tillsammans med ABF. I avgiften på 500 kronor per barn ingår mat, mellanmål och båtresan till Limön tur och retur varje dag i en vecka. Nästa vecka är det ett nytt gäng barn mellan 6 och 14 år.

På schemat står mest utomhusaktiviteter och som ledaren Ulrica Jidåker uttrycker det:

– Vi har en hel ö att vara på. Dessutom har vi logen där vi har riggat med filmvisning.

Lagom till båtens avfärd trängde några solstrålar fram ur molntäcket. Vem vet; det kanske blir badväder under veckan?

Mer läsning

Annons