Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moussa N’diaye begär pengar för att driva sitt ungdomshus

/

Det planerade allaktivitetshuset Rapatac i Sätra vill ha kommunbidrag på 10,9 miljoner kronor om året. I gengäld vill man erbjuda särskilda stödinsatser till barn och ungdomar.
– För att kunna driva huset är det viktigt att få med kommunen, säger initiativtagaren Moussa N’diaye.

Annons

Arbetet för att uppnå Moussa N’diayes dröm om ett allaktivitetshus för ungdomar i Sätra fortsätter. I går fick kommunen ett förslag till avtal med stiftelsens nystartade bolag Rapatac AB. I förslaget vill man att kommunen ger ett bidrag på ungefär 10,9 miljoner kronor om året. I gengäld erbjuder Rapatac stöd till barn och ungdomar, främst i högstadieåldern. Den så kallade landningsverksamheten, som bland annat handlar om språkstöd och studiehandledning för invandrarbarn, har man också ambitionen att hjälpa till med.

– De pengar vi behöver ska användas för att anställa personal med den utbildning och kompetens som behövs, säger Moussa N’diaye.

Enligt Rapatacs resonemang kan kommunen också göra besparingar på att centrera flera stödverksamheter för barn till ett ställe. Om verksamheten leder till att färre barn får sociala problem innebär det också besparingar, påpekar man.

Kommunen har ännu inte hunnit ta ställning till Rapatacs avtalsförslag.

Bygget av Rapatac var från början tänkt att komma i gång nu i vår, men har dragit ut på tiden.

Tanken är fortfarande att allaktivitetshuset ska stå klart någon gång under andra halvåret 2010. Sedan tidigare är det klart att Gavlegårdarna går in som huvudsponsor med 15 miljoner kronor i bygget.

Mer läsning

Annons