Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MS Juliana var till salu

Båten MS Juliana som brann ned på lördag morgon var till salu. Sedan några månader tillbaka har en försäljningsannons legat på en fartygsmäklares hemsida.
– Den här veckan skulle en dansk spekulant flyga hit och titta på Juliana, säger Benny Falk, fartygsmäklare på NMC Marine Partner.

Annons

Enligt Benny Falk var MS Juliana i bra skick.

– Ägaren rustade båten förra sommaren. Den målades, fick nya tankers och hade alla certifikat, säger han.

Och nu skulle båten därför säljas. Ursprungstanken hade varit att använda båten som kryssningsfartyg, men detta såg inte ut att gå i uppfyllelse eftersom båten inte fått serveringstillstånd.

Utan alkohol tycks det vara svårt med kryssningar.

– Efter en kvart ute med båt ska pilsnern fram, säger Benny Falk.

MS Juliana har väckt intresse bland ett antal spekulanter. Förutom de danskar som väntades nu till veckan har det varit en del som har tittat, även några från Gävle.

Benny Falk säger att tanken var att en ny ägare inte skulle göra kryssningar med båten utan låta den ligga vid kajen som café eller restaurang.

– Kraven på båtar blir hårdare och hårdare och det blir svårt för gamla båtar, säger han

Byggd 1961

MS Juliana var byggd 1961.

– Det fanns väldigt gott om plats på Juliana, säger Benny Falk och tror därför att båten hade varit lämpligt som restaurang.

Men först skulle båten, som Benny Falk värderar försäljningsmässigt till någonstans mellan en halv och en miljon kronor, ha behövt ny inredning invändigt och ett nytt kök.

Mer läsning

Annons