Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att prata om på återträff

Det var många glada skratt och igenkännandets glädje när Norrsundskamraterna åter träffades.
Som första programpunkt fanns strömmingsfesten hos Bergmans på Salthars. Solsken, dragspels- musik och måsarnas skrin ramade in dagen.

Annons

1924 etablerades Norrsundskamraterna, en förening för utflyttade ortsbor. Sedan dess har man träffats vart femte år för att minnas det som varit, men även för att få en inblick i dagens Norrsundet.

Många långväga gäster fanns bland de drygt 100 återvändarna, men allra längst hade Lars och Marianne Leffler rest, från Washington, för att få vara med i gemenskapen och hälsa på Lars bror Kjell som bor i Norrsundet.

Fyra klasskamrater som hade mycket att prata om var Karl-Otto Aspgren, Dorrit Jonsson, Ulla Persson och Sonja Gustavsson-Svensson som rest från Luleå.

Kamratträffen pågick hela helgen med ett varierat innehåll. Årsmöte, Norrsundets framtidsplaner presenterade av Gävle Näringsliv, guidad vandring på Kvistholmen, strömmingsfest på Salthars med båttur på havet.

Lördag kväll var det dags för Glada minnens afton innehållande middag och underhållning av Hamrånges egen Elvis; kyrkoherde Rickard Berggren som uppträdde med Bolagets orkester med flera.

– Det blev en riktigt lyckad helg, sammanfattade Kurt Edin, en av de fyra arrangörerna som hållit i planeringen.

Ulrica Källström

Mer läsning

Annons