Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mysigt med mycket folk”

/
  • grattis. Unga Jessie Formgren grattas av mamma Tussen.
  • andra upplagan. Sommarkväll i Gävle, den här gången med Patrik Isaksson och Kalle Moraeus som huvudakter. Stortorget fylldes med besökare.
  • Starkt stöd. Joe Formgren som är farbror till Jessie Formgren. 17-åringen vann andra deltävlingen av Svensktoppen nästa med låten ”No good”. Av juryn får hon beröm för sin kontakt med publiken och för att hon levererar när det behövs.
  • PICKNICK. Iza Johansson, 4, från Mehedeby och kompisen Jonna Leufstadius, 5, från Göteborg har dukat upp framför sig på torget.
  • Kul. Emma Bergström och Markel Roslund har ingen favoritartist här.

Sommarkväll i Gävle i kombination med vackert väder är ett vinnande koncept. Det för dagen färdigställda Stortorget var välfyllt när artister som Patrik Isaksson och Kalle Moraeus intog scenen i går.

Annons

Det är lika mycket arrangemanget som artisterna som lockar. Emma Bergström och Markel Roslund bor i stan och har tagit sig till Stortorget för att kika lite.

– Det är kul när det händer något, säger Emma Bergström.

En bit bort sitter Fanny Holmgren, Emma Eriksson och Agnes Andersson från Storvik och Gästrike-Hammarby. De tycker att det ska bli kul att se Kalle Moraeus men det är inte huvudorsaken till varför de har åkt in till Gävle.

– Det är mysigt att vara här när det är så mycket folk, förklarar Fanny Holmgren.

Trollkarl och Svensktoppen

Det tidiga programmet, trollkarlen Charlie Caper uppträder redan klockan 18, gör också att det är många barnfamiljer på plats. Besökarna bjuds på en improviserad version av visan ”Fattig bonddräng” av huvudakterna Patrik Isaksson och Kalle Moraeus innan de går på scenen på riktigt.

Innan dess har andra deltävlingen av Svensktoppen nästa 2010 avgjorts. Efter svettigt arbete av juryn koras 17-åriga Jessie Formgren från Ockelbo som vinnare.

– Det känns hur bra som helst, säger hon. Marie Sahlin

Mer läsning

Annons