Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Något måste göras”

Nu lovar omvårdnadschefen att göra något åt eventuella brister i teckenspråkskunskaper på ett boende för döva.

– Vi behöver utreda vad vi behöver göra, säger Ann-Marie Sandberg.

Annons

Men hon kan inte svara på varför det sker först nu.

JO-anmälningen mot Gävle kommun som vi skrev om i torsdagens tidning kan få effekt. Den handlar om ett boende för döva med utvecklingsstörning i Gävle, där personalen enligt anmälarna till stor del saknar kunskaper i teckenspråk.

Såväl omvårdnadschefen Ann-Marie Sandberg som omvårdnadsnämndens ord-förande Lena Lundgren säger nu att något måste göras.

Ingen av dem är dock i detalj insatt i hur det fungerar på boendet, eller hur stora bristerna är.

– Vi måste åtgärda så att det blir bra. Men först måste vi ta reda på vad vi behöver åtgärda, säger Lena Lundgren.

Vi har sökt chefer på en lägre nivå som är mer insatta, men de är sjuka och på semester. Frågor som vi velat ställa är till exempel:

Varför anställer omvårdnad inte bara personer som behärskar teckenspråk för arbete med döva? Hur ska personalen kunna tillgodose de boendes behov om de inte talar samma språk?

På boendet finns elva fast anställda och utöver dem timvikarier. Bara ett fåtal talar teckenspråk, medan några kan TSS, tecken som stöd. Enligt de som skrivit JO-anmälan är inte det tillräckligt för att kunna kommunicera fullt ut med de som bor på boendet.

En del i förklaringen verkar ligga i omvårdnads rutiner när det gäller anställningar. Lediga tjänster ska i första hand gå till redan anställda eller folk på las-listan, som har företräde till lediga tjänster. Vad det verkar har man då det blivit jobb lediga på detta boende inte krävt teckenspråk.

Enligt ett mejl från förra våren ska förvaltningen ha gjort en genomgång av all anställd omvårdnadspersonal för att hitta de som har kunskaper i teckenspråk.

Mer läsning

Annons