Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nassim är en perfekt Banarne

/
  • TRAZAN OCH BANARNE. Kameleonten till vänster (Mari Götesdotter), Fröken Öken (Ayla Kaba), Trazan (Andreas Nilsson) och Banarne (Nassim Al Fakir) med pirayan Maya i knät.

Som känd programledare från Bolibompa och Lilla Melodifestivalen, ger sig Nassim Al Fakir nu ut på turné. I dag är det premiär för Trazan och Banarnes familjemusikal.

– När jag blev tillfrågad om jag ville vara med, frågade jag inte vilken roll jag skulle spela. Jag förstod att det skulle vara Banarne, det var självklart, säger han.

Annons

Redan som liten pojke fick Nassim Al Fakir och hans syskon, däribland den numera kända artisten Salem, lära sig att spela olika instrument, och är sedan tidigt i livet van att stå på en scen. Trots detta gör sig premiärfebern påmind.

– Blandad ångestförtjusning. Ju äldre jag blir desto mer krav ställer jag på mig själv, säger han.

Under två intensiva månader har han satt sig in i sin rollkaraktär och lärt sig repliker och danssteg. Han kan till och med sina motspelares repliker. Nassim Al Fakir berättar att han har roligt från början till slut. Arbetssättet är nytt och han har på de här månaderna blivit bättre på att tolka texter.

– Jag är så van vid att ta ett manus och ”nassifisera” det. Här måste jag hålla manus, kunna replikerna och inte sväva ut för mycket, säger han.

Musikalen som samarbetar med Naturskyddsföreningen, handlar om den hemska Fröken Öken som försöker hugga ner alla träd i regnskogen. Musikalen spelas i Gävle i kväll och i Hofors på lördag.

– Det är ett problem att för mycket skog huggs ner, därför har vi tema att man ska ta vara på miljön. Och det är ju bara bra, säger han.

Mer läsning

Annons