Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattpersonal hos Attendo ska jobba 130 procent för heltid

Personal som har nattjour kan inte räkna med att få en heltidstjänst när Attendo Care tar över. Timmarna från nattjouren räknas inte och personalen måste därför jobba mer än heltid för att komma upp i en heltidstjänst.

– Det blir svårt att jobba heltid för den som har nattjour, säger Jonas Morian på Attendo Care.

Annons

Vårdföretaget Attendo Care tar i februari över driften av sex gruppboenden för utvecklingsstörda i Gävle kommun. Arbetarbladet har tidigare berättat att det innebär en försämring för den personal som har nattjour. I dag har personalen ett schema med 24-timmars pass med sovande jour på arbetsplatsen. De får betalt per timme utan OB-ersättning och alla timmarna räknas in i anställningsgraden. När det gäller de privata vårdföretagens kollektivavtal så räknas jouren inte in i anställningsgraden och jourersättningen mellan klockan 22 och 6 är bara 29 kronor per timme. Det innebär att personalen måste jobba ungefär 130 procent för att komma upp i heltid.

– Det är möjligt att jobba heltid men svårt. De flesta av våra anställda jobbar inte heltid, säger Jonas Morian, presschef på Attendo Care.

Gävle kommun har ambitionen att alla kommunanställda ska ha rätt till heltid. Har inte ni samma mål?

– Vi har inte den ambitionen men vi motarbetar den inte heller.

Men flera anställda uppger att de inte har råd att jobba kvar med det nya avtalet.

– Vi använder det avtal som alla privata aktörer använder, det är ett centralt avtal som gäller i hela Sverige. Det har funnits ett lokalt avtal i Gävle men vi vill att all vår personal ska ha samma avtal. Jag tror inte att det blir några problem i Gävle, det fungerar bra på alla andra ställen.

Omvårdnad kan inte heller begära att företaget ska ha samma avtal som kommunen.

– När vi gör upphandlingar kan vi inte ställa kräva på heltid, vi kan bara lämna ett önskemål om det, förklarar Lena Isokivelä, uppdragschef inom omvårdnad i Gävle.

Personalen ska senast nästa vecka lämna besked om de vill stanna på sin arbetsplats och byta arbetsgivare eller byta jobb och behålla sin anställning hos kommunen.

Mer läsning

Annons