Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nellie är tillbaka

/
  • Det var en trött men nöjd Nellie som på onsdagen återförenades med matte Vivi Autio.

(Uppdaterad 15.30) På onsdagsmorgonen kom det efterlängtade beskedet: "Vi har hittat din hund".

Strax därefter återförenades Nellie med matte Vivi Autio.

– Hon är trött men välbehållen, konstaterar Vivi lyckligt.

Annons

Det var i måndags kväll som fyraåriga blandrashunden Nellie försvann när Vivi Autio var inne på Coop Seglet vid Fjällbacken och handlade. Hon hade bundit fast Nellie och hade bara varit inne en kort stund – men det räckte. När hon kom ut var hunden borta.

Stölden polisanmäldes och Nellie har efterlysts i tidningar och på Facebook. Vänner och bekant och även okända har engagerat sig.
– Taxichaufförer har hållit utkik och folk har varit ute och letat.

Själv har Vivi koncentrerat sökandet till Andersberg och Sörby eftersom hon fått indikationer på att hunden synts till där. Men det var i Bomhus som hon till slut hittades.

En hyresgäst upptäckte en lös hund i trapphuset och ringde bostadsbolaget som i sin tur kontaktade polisen.
– När de kom dit låg hon på dörrmattan, berättar Vivi som blev överlycklig när hon strax före nio på onsdagsmorgonen fick samtalet från polisen om att hunden hade hittats.
– Jag blev skitglad! Och sedan började jag gråta.

Tokglad blev också Nellie när hon återförenades med matte. Under dagen har det blivit mycket kärlek och gos – och en del sömn.
– Hon är väldigt trött. Först hade hon svansen lite nedfälld men nu är det bara uppåt igen, säger Vivi som önskar att hunden kunde berätta vad hon varit med.
– Jag har ingen aning. Men jag kan tänka mig att uppmärksamheten gjort att den som tagit henne ångrat sig, Det är besvärligt att ha en hund som är så i fokus och som till och med varit på löpsedlar, konstaterar Vivi.

Hon vill också tacka alla som engagerat sig i sökandet och konstaterar att hon hädanefter får handla ensam. Nellie får stanna i hemma.

Mer läsning

Annons