Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina Funke ny chef för SVT Gävledala

Efter semestrarna kommer Nina Funke att ta över som chef för SVT Gävledala.

Annons

Hon jobbar nu som biträdande redaktionschef på Dalarnas Tidningar och har innan dess jobbat på Dala-Demokraten.

– Det känns jättespännande. Det har varit tidning hela mitt yrkesliv så det här är nytt för mig, mycket nya saker. Nyhetsarbete är man ju van vid även om tv är nytt, men programbiten med teckenspråk är ju helt nytt.

Varför fick du det här jobbet?
– Jag skulle nog tro att det är för att jag har lång erfarenhet av att vara arbetsledare. Jag har varit på flera tidningar. Först på Dala-Demokraten och sedan på Dalarnas Tidningar i åtta år som nyhetschef på flera olika redaktioner.

Nu blir det även Gävleborg, hur ser du på det?
– Det är jättekul. Jag är ju inte så bekant med Gävle, har väl varit där kanske sex gånger. Men jag kommer från Uppsala från början och jag vet att det var en hel del av mina gamla vänner som åkte dit och pluggade fast det fanns ett universitet i Uppsala. Att den högskolan hade bra rykte och sedan kanske det var så att det var lite lättare att komma in.

Vad vet du mer om Gävle?
– Det är en fin stad. Sedan känner jag till båda tidningarna eftersom vi ingår i samma koncern. Jag har haft ganska mycket att göra med människor som jobbar både på Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Finns det någon utmaning som du ser redan nu att du vill ta tag i?
– Jag ser som det stora viktiga för SVT är att fortsatt kunna vara nära tittarna, att göra tv med kvalitet och relevans även ute i landet. Det är jätteviktigt så att de här lokala stationerna får vara starka och kunna göra bra nyheter, bra journalistik och bra program där inte allt görs från Stockholm.

Mer läsning

Annons