Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nnenna slutar på Elevhälsan

/

Den interna utredningen om toppkonflikten på Skolkontoret är färdig.

Enligt förvaltningschefen Frank Stoor finns det inget stöd för att Elevhälsans chef Nnenna Larsson utsatts för trakasserier av en annan chef.

Hon sa i tisdags upp sig från sin anställning.

Annons

Det har stormat kring Nnenna Larsson. Hon har flera gånger uttryckt kritiska synpunkter i media, bland annat kring bristen på psykologer.

Efter att hon rapporterat för förvaltningschefen om en händelse i september där hon anser sig ha blivit hotad och utsatt för våld av en annan chef inleddes en intern utredning på initiativ av Frank Stoor. Nnenna gjorde också en anmälan till Arbetsmiljöverket och en polisanmälan.
En tid efter detta sjukskrev hon sig.

Frank Stoor uppger nu att internutredningen, som gjorts av en konsult, inte visar på någon anledning för uppsägning, omplacering eller disciplinära åtgärder gentemot någon av parterna.
– Jag har övervägt det här noga och haft samtal med kommunledningskontoret, säger han.

Frank Stoor säger att han väntat sig att Nnenna skulle återvända till arbetet, men att hon själv via sitt juridiska ombud valt att säga upp sig.

Finns det en ekonomisk uppgörelse?
– Ja, det är svårt att bara klippa, man måste ha pengar för att starta på nytt.
Ingen nyrekrytering planeras just nu.
– Även om jag anser att frågan om konflikten mellan två personer är utredd har frågor om arbetsklimat, elevernas stöd och organisation kommit upp. Jag tycker inte att vi ska sätta in en ny chef på en gång om det visar sig att det är ett omöjligt uppdrag.

Ytterligare en konsult ska därför kopplas in i syfte att titta på Elevhälsans organisation och låta personalen komma till tals.
– Organisationen ska vara riggad utifrån uppdraget att så effektivt som möjligt jobba med barns utveckling. Kanske saknar vi vissa kompetenser eller behöver se över rutiner och sätt att arbete med varandra och andra aktörer.
Tanken är att en tillförordnad chef ska gå in under tiden.

Den polisanmälan Nnenna gjort har inte lett till någon förundersökning eftersom ofredande inte kunde styrkas.

Mer läsning

Annons