Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordost slöt upp för fest

/
  • I väntan på festen. I god tid parkerade sig flera av de boende på gräsmattan.
  • Othilia Hemlin, Anders och Sueine Dos Santos väntade ivrigt på att uppträdandena skulle börja.
  • Systrarna Mpambara från Ruwanda dansade på scenen på Nordosts gårdsfest.

På lördagen var det premiär för stadsdelen Nordost att ha gårdsfest med mycket musik, dans och mat förstås.

De boende slöt upp och entusiasmen var stor för festen som arrangerades av Nordost-projektet.

Annons

Under festen presenterades projektets nye ledare Thomas Friberg som från och med måndag tar över från Lars Wennman.

– Det ska bli kul och spännande. Jag har gått jämsides med Lasse en vecka nu för att lära mig av honom, sa Thomas Friberg som tidigare varit fastighetsskötare inom Gavlegårdarna och fastighetsbolaget Din Bostad.

Lars Wennman vittnade om att det var mycket lugnare nu i stadsdelen eftersom man inom projektet dragit igång många olika aktiviteter.

Inom den närmaste tiden ska det anläggas en trafikövningsbana på Nordost. Den är tänkt för gående och cyklister. På den banan kan man öva olika situationer och lära sig vad olika skyltar betyder. Det är tekniska kontoret som tillsammans med NTF Gävleborg står bakom banan, som anläggas på de gångbanor som finns på gården. Även skolor ska bjudas in för att använda sig av trafikövningsbanan i sin trafikundervisning.

Tidigare har Arbetarbladet skrivit om den fotbollsplan som ska anläggas på Nordost i höst. Planen ska byggas där basketplanen i dag finns. Den ska i sin tur flyttas till Stora Esplanadgatan där hundrastgården finns, som flyttas en bit norrut.

Dessa planer är flera av de boende kritiska emot. Bland annat Rebecca Jansson anser att det är helt fel att lägga hundrastgården så nära basketplanen.

– Dessutom vet vi inte hur stor den nya hundrastgården blir. Redan i dag kommer hundägare från andra stadsdelar till vår hundrastgård eftersom den är så stor.

Enligt Rebecca Jansson hade hyresgästerna på Nordost blivit inbjudna till ett möte i går för att kunna diskutera planerna, men mötet ställdes in med hänvisning till att tidningarna redan berättat om planerna.

Mer läsning

Annons