Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är hockey inne i ny arena

/
  • Theo Wahlberg, Oscar Ternstedt och Elliot Arola är jublande glada för den nya ishallen vid Testebovallen.
  • Yess! Theo Wahlberg, Elliot Arola, Oscar Ternstedt och Melvin Lindqvist från Strömsbro Hockeys pojkar födda -03 är glada över att ha fått en ny ishall vid Testebovallen.
Foto: Annakarin Björnström

De har fått Gävles näst bästa ishall. Om exakt en vecka gör Strömsbro Hockey Clubs 22 åttaåringar sitt första ispass i nya Testebo arena.

Annons

Det spritter i benen på de fyra kompisarna i Strömsbro hockeys pojkar födda -03 som Arbetarbladet får ta en tjuvtitt på den nya ishallen vid Testebovallen med. De springer runt vid rinkside, hoppar och studsar inne på planen när de poserar framför fotografens kamera och tar en vända upp på den nybyggda läktaren. Den nya kodlåsta dörren har de redan lyckats slå igen och det är ingen som har lärt sig koden ännu.

– Det blir så här när man släpper dem lösa i den här åldern, säger nye tränaren och sportchefen Mikael Wahlberg, tidigare stjärna i Brynäs, och skrattar.

Och att alla är glada går det inte att ta miste på. Nu slipper man att vara beroende av väder och vind för att kunna genomföra meningsfulla hockey- och skridskoträningar.

– Ute kan man få en massa snö i ansiktet, säger Melvin Lindqvist.

– Och så blir det bucklor i isen som man kan ramla på. Det här blir roligare, säger Elliot Arola.

Även ledarna, som många gånger har fått skotta den gamla uterinken mitt under pågående match eller träning, håller med.

– Nu är vi garanterade istid när vi har det. Jag tror att vi kan göra något riktigt, riktigt bra av det här, säger Mikael Wahlberg.

Den nya ishallen, som kommunen investerat 15 miljoner kronor i, är så gott som klar. Det var egentligen meningen att den skulle öppna i helgen, men starten har blivit uppskjuten bland annat på grund av att isen inte är färdig än.

Nästa lördag gör Strömsbros 03:or sitt första ispass. Men bokningstrycket är hårt och även samarbetsklubben Hille/Åbyggeby IK och Gävle Konståkningsklubb ska vara med och dela på istiderna. Det gör att pojkarna får nöja sig med ett pass i veckan på Testebo. Men de får även träna en gång i veckan på Läkerol Arena.

– Det här blir nog Gävles mest utnyttjade hall. Men vi hoppas även att vi ska få upp en rink runt naturisen utomhus, säger Mikael Wahlberg.

Nästa år startar kommunen även bygget av en ny idrottshall vid Testebovallen. Den investeringen ligger på 25 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons