Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är tre häktade för CH-branden

/
  • 30-åringen som drev en konkurrerande krog i Gävle när CH brann var en av de två som häktades på torsdagen. Vid sin sida har han advokaten Curt Sandström.

(Ny version 9/10) Nu sitter tre personer häktade för CH-branden på den starkaste misstankegraden. Den 30-årige före detta Gävlekrögaren och 46-åringen från Uppsala häktades på torsdagen för anstiftan till grov mordbrand.

Annons

Rätten fattade också det ovanliga beslutet om yppandeförbud för uppgifter i utredningen.
Det var glada och uppsluppna poliser som kom till häktningsförhandlingen på torsdagen.
De är på väg mot ett slut på den fyraåriga mordbrandsutredningen.

Spaningsledarna Lennart Styrman och Torbjörn Säfström såg mycket nöjda ut.
Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar med hänvisning till förundersökningssekretessen.

I en paus i den första förhandlingen som gällde 30-åringen beställde polisen en utskrift av ett förhör i utredningen som faxades till rätten.På begäran av åklagaren Mikael Hammarstrand fattade häktningsdomaren det ovanliga beslutet att utfärda ett så kallat yppandeförbud för de som deltog i förhandlingarna.
Det innebär att det finns uppgifter i utredningen som är så känsliga att den vanliga förundersökningssekretessen måste förstärkas.Yppandeförbud är mycket ovanligt. Det innebär att alla i rättsalen, inklusive advokaterna, är förbjudna att föra information vidare om de uppgifter som har lagts fram under förhandlingen.
29-åringen som misstänks ha anlagt branden sitter häktad sedan i augusti. Han och hans advokat har nu gått med på förlängd häktningstid till på torsdag nästa vecka.

Mer läsning

Annons