Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det lokalproblem för Bup i stället

Ett lokalproblem har lösts men ett annat har skapats.
Flytten till Gävle sjukhus var en förutsättning för att barn- och ungdomspsykiatrin skulle klara sitt sparpaket. Nu blir den inte av.

Annons

Om bara knappt två veckor var det tänkt att de delar av barn- och ungdomspsykiatrin, Bup, som i dag finns på Södertull skulle flytta till infektionshuset på Gävle sjukhus.

Men precis när målarna skulle börja fräscha upp lokalerna kom beskedet – det blir ingen flytt. En kalldusch för Bup.

– Det är klart att det är olyckligt när människor lagt ned mycket jobb på något som sedan inte blir av, säger verksamhetschefen Helena Björkman.

Det skapar också både praktiska och ekonomiska problem.

Flytten var en förutsättning för att man skulle kunna effektivisera verksamheten och spara ett antal miljoner kronor. Dessutom behöver man plats för att ta emot den personal som flyttar till Gävle när Bup-mottagningen i Sandviken läggs ned.

Vart man nu ska ta vägen vet ingen. Men förmodligen får man tränga ihop sig i de lokaler som man i dag har på Södertull och Gula Villan på sjukhusområdet.

Den inställda flytten får också konsekvenser för bland annat ungdomsmottagningen som skulle flytta från Gamla Grand till Bups gamla lokaler på Södertull. En flytt som i så fall också ställs in.

Mer läsning

Annons