Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir överbeläggningarna Roger O Nilssons problem

/

Roger O Nilsson – som i dag basar för psykiatrin och barn- och kvinnosjukvården i Gävleborg – blir ny chef för landstingets medicindivision.

Ekonomiska underskott och ständiga överbeläggningar är några av problemen som han nu får i uppdrag att lösa.

Annons

Den stora medicindivisionen – där bland annat all hjärtsjukvård, internmedicin, infektionssjukvård, neurologi och strokesjukvård ingår – är något av landstingets sorgebarn.

Trots att landstingsledningen flera gånger skjutit till extrapengar går divisionen ständigt med stora ekonomiska underskott. Det är också där som problemen med överbeläggningar är störst. Dessutom har man brist på egna hyrläkare och tvingas ta in många hyrläkare.

– Det här är ett av de svåraste uppdragen vi har, säger landstingsdirektören Svante Lönnbark.

Har erfarenheten

Det är ett av skälen till han nu väljer att ersätta den förra chefen Christina Wassberg som slutade i maj med en person som redan är divisionschef.

– Det är en fördel att ha en kraft med erfarenhet av landstinget, konstaterar Lönnbark.

Det blir chefen för barn- och kvinnosjukvården och psykiatrin, BKPH, som nu tar ytterligare ett steg upp på i hierarkin. För tio år sedan var Roger O Nilsson politisk sekreterare åt den socialdemokratiska landstingsledningen och sedan dess har han gjort blixtkarriär. Gått från projektledare till avdelningschef, till enhetschef, till verksamhetschef tills han för tre år sedan blev divisionschef. Då får den minsta divisionen Diagnostik.

Ansvaret för medicin

För två år sedan fick han ta över rodret för BKPH och nu tar han alltså över ansvaret för den stora tunga medicindivisionen.

– Jag drivs av utmaningar och det här är en utmaning, konstaterar han.

Roger O Nilsson börjar som divisionschef för Medicin så snart hans efterträdare till BKPH har rekryterats.

Mer läsning

Annons