Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fungerar liften i Hemlingbybacken

/

Liften i Hemlingbybacken drabbades av problem under tisdagskvällen och stod helt stilla. På onsdagseftermiddagen var liften lagad och förhoppningen är att den ska fungera som vanligt igen ikväll.

Annons

– Problemen började redan under måndagskvällen, liften stannade då och av och till. Under tisdagskvällen blev det värre och liften stod då helt stilla, säger Johan Öholm, chef för avdelningen Friluftsliv på Gävle kommun.
Hemlingbybacken drivs av kultur- och fritidsförvaltningen på kommunen i samarbete med föreningarna Gävle Alpina Skidklubb, Gefle Freestyle, Gävle Cykelamatörer och Friluftsfrämjandet.

De som var på plats i backen under tisdagskvällen för att åka fortsatte åka trots liftstoppet och tog sig uppför backen till fots. 
Under onsdagen fanns en elfirma på plats i backen för att söka rätt på felet. Vid 14-tiden ska felet ha varit åtgärdat och liften fungerar som den ska igen. Exakt vad som orsakade felet vet man inte.
– Vi hoppas och tror att den kommer att fungera som den ska nu. Så att det kommer att gå att åka med liften ikväll när backen öppnar klockan 18, säger Johan Öholm.

Mer läsning

Annons