Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har du chansen att lära mer om jobb i Europa

Är du ung och sugen på att jobba i Europa? Då har du chansen att inspireras nästa vecka. På måndag inleds Europaveckan i Gävle.

Annons

Under hela veckan kommer Gävleborna bland annat kunna gå på inspirationskvällar, föreläsningar och volontärkafé.

Europadagen 9 maj är startskottet för en vecka fylld med bland annat föreläsningar och seminarier.

Inspirationskvällar

Det finns inspirationskvällar kallade Europe is calling – möjligheter i Europa och världen för unga, och Afternoon tea, som riktar sig till människor 60+, och där det berättas om möjligheter till utbyten och volontärtjänst utomlands.

Veckan inleds på stadsbiblioteket i Gävle, där man bland annat ska kunna gå en tipspromenad, fika och studera lite europeisk skönlitteratur.

Europadagen

1985 beslöt europeiska stats- och regeringschefer att fira 9 maj som Europadagen, men historien sträcker sig längre tillbaka än så. 1950 höll Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman ett tal, som var Europeiska unionens födelse.

Syftet med Europaveckan är att lyfta fram vikten av internationellt arbete, det internationella inflytandet och hur detta påverkar oss som lever, bor och arbetar i kommunen.

Men varför firas denna dag i Gävle?

– Det här är ett arrangemang som inte bara firas i Sverige, utan i hela Europa. Det är inget speciellt med att vi firar det just här, säger Charlotte Strand på Europa Direkt Gävleborg.

Mer läsning

Annons