Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Halmat bakat sin sista pizza i Norrsundet

/
  • Sista kvällen. Omtyckte Halmat Safi lämnar Grillen i Norrsundet efter sju år. Kunderna Christian och Nea Löf kommer att sakna Halmat.

Norrsundetborna saknar redan Halmat Safi, omtyckt pizzeriaägare som nu lämnar Norr
sundet efter sju år.


– Jag kommer också att sakna de härliga Norrsundetborna, och kanske att jag kommer tillbaka en dag, säger Halmat Safi.

Annons

I fredags bakade Halmat de sista pizzorna till Norrsundetborna. De trogna kunderna behöver bara säga ”det vanliga”, och Halmat vet precis vad varje kund vill ha.

– Ja, det har blivit så. Vi känner varandra så väl, och jag har lärt mig vem som vill ha vad, både barn och vuxna, förklarar Halmat leende.

Under sju år har han pendlat från Gävle och drivit den centralt belägna Grillen, där det i första hand serverats pizzor. Han säger själv att han trivts otroligt bra, och att han verkligen tycker om ortsborna som han lärt känna väl, under åren som gått.

– Just nu känner jag oro över vad som ska ske i Norrsundet. Det är så synd om alla som förlorar sina jobb. Jag hoppas verkligen att det ska bli något nytt här, säger Halmat Safi.

Jim Wahlman är en av dem som handlar en pizza den sista kvällen.

– Det är så synd att Halmat försvinner, vi kommer att sakna honom, säger han.

Det blir dock en ny arrendator som startar direkt efter Halmat. Det är Shaaban Abdalamir som många redan känner från Bergby Krog.

Halmat själv ska först och främst vara lite ledig efter en operation han genomgått.

– Jag har inte haft semester på sju år, så jag tänkte vara lite ledig nu först, sedan har jag lite andra planer, vi får se vad det blir, säger han.

Han kan dock mycket väl tänka sig att återvända till Norrsundet i framtiden.

– Ja, jag har trivts så otroligt bra här, och jag vill tacka alla i Norrsundet för den vänskap de gett mig. Vet du; jag fick blommor av pensionärerna när de fick reda på att jag skulle sluta. Det värmde mig här, säger han och håller handen mot hjärtat.

Mer läsning

Annons