Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har vi gemensam fotoavdelning

/
  • TAJT FOTOGÄNG. Numera åker fotograferna runt i bilar som det står både Arbetarbladet och Gefle Dagblad på. För en vecka sedan blev det gemensam fotoavdelning för de båda tidningarna. Från vänster Håkan Selén, Leif Jäderberg, Gun Wigh, Jenny Lundberg, Annakarin Björnström och Lars Halvarsson.

Nu har Arbetarbladet och Gefle Dagblad fått en gemensam fotoavdelning.

Även webben på de två konkurrerande tidningarna har slagits samman.

– Det här är en besparing och rationalisering. Det ska vi inte sticka under stolen med, säger Arbetarbladets chefredaktör Sven Johansson.

Annons

Nyligen har Arbetarbladet och Gefle Dagblads fotoavdelningar slagits samman till en. Fotograferna ska leverera bilder till de konkurrerande tidningarna, som är först i Sverige att testa modellen.

– Det är ovant. Jag vet inte ännu riktigt hur jag ska jobba, säger Jenny Lundberg, som jobbat på Arbetarbladet sedan 1996. Men hon trivs efter första dagen på det nya jobbet och får medhåll av Håkan Selén, även han trogen medarbetare från Arbetarbladet.

Läsarna kommer att märka att nya fotografnamn dyker upp under bilderna i tidningen. Men den goda fotojournalistiken ska bevaras lovar fotochef Leif Jäderberg.

– Men läsarna ska inte märka av det här. Om man gör samma bildval kan likadana bilder dyka upp i tidningarna, säger fotochef Leif Jäderberg.

Fler spännande inslag

Även webbredaktionerna är nu en gemensam grupp. Det betyder bland annat att bemanningen breddas under kvällar och helger.

– De som besöker våra sajter kommer märka att respektive tidning har kvar sin redaktionella profil och har egna nyheter. Däremot kan vi skapa fler nya spännande inslag och gemensamt utveckla våra hemsidor och det blir bättre för användarna, säger webbchef Lars Westin.

Annons