Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer rapporten om elevhälsankonflikten

Nu har det kommit en skriftlig konsultrapport om händelserna mellan elevhälsans förra chef Nnenna Larsson och en annan chef på skolförvaltningen. Den grundar sig enbart på ena sidans berättelse, eftersom Nnenna Larsson inte velat medverka.

Annons

I september anmälde Nnenna Larsson, då chef för elevhälsan i Gävle, att hon utsatts för hot och kränkningar av en annan chef. Hon hävdade att han talade illa om henne, gjorde sig lustig över hennes namn och ryckte ett block från henne.

Konsultrapporten grundar sig främst på en intervju med den anklagade chefen, som ger en annan bild.

Han sökte upp elevhälsans chef för att diskutera hennes syn på sitt chefskap, vilket gjorde henne upprörd. Han ville tydliggöra för henne att mycket av det som hon kritiserat i media var sådant som hon själv ansvarade för att åtgärda.

Själv hävdade Nnenna Larsson i Arbetarbladet att hon inte hade tillräckligt mandat för att agera som chef för Elevhälsan.

”Att som ledare i flera fall vilja gå förbi sin nästa chef, att inte respektera de budgetramar som sätts upp och att försöka påverka via media gör det svårt att fungera som ledare i en politiskt styrd organisation” skriver konsulten angående Nnenna Larssons agerande.

Nnenna Larsson sade upp sig och fick ett års lön. En större konsultöversyn kring elevhälsan pågår nu.

Mer läsning

Annons