Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu krymper Sahflor’s verksamheten

/
  • BACK TO BASIC. Ann Florén och Jonna Sahlberg som driver Sahflor’s skafferi slutar med lunchservering i bistron och ska satsa mer på egna produkter. ”Tillbaka till grytorna”, som de själva säger.

Sahflor’s skafferi slutar med lunchservering och bygger om i butiken. Back to basic – enligt grundarna Jonna Sahlberg och Ann Florén.
– Vi ska satsa mer på att utveckla våra egna produkter. Avhämtning och viss servering kommer att finnas kvar, berättar Jonna.

Annons

För sju år sedan startade Sahflor’s skafferi i en liten lokal på Berggrenska gården. Sedan dess har mycket hänt.

Men Jonna Sahlberg och Ann Florén väljer att titta tillbaka när de nu bestämt sig för att tre år med lunchservering i bistron på Drottninggatan är nog.

Inga kontorsråttor

– När vi startade ville vi ge Gävle något som inte fanns, tillgänglighet av speciella produkter, bröd och kryddor. Men vi har tappat oss själva på vägen. Det har blivit mer administrativt arbete och vi är verkligen inte några kontorsråttor. Vi vill tillbaka till grytorna, säger Ann.

Därför väljer de nu att säga upp sina fyra anställda och krymper lokalen till det som i dag är bistron. Där ska de ha mat för avhämtning samt utöka butikssortimentet med fler egna produkter. En egen kokbok är också på gång.

Ett annat sätt att förnya sig

– Ett tag tittade vi efter en större lokal för lunchservering, men vi väljer ett annat sätt att förnya oss. Efterfrågan på avhämtad mat har ökat, säger Jonna.

Har konkurrensen blivit hårdare?

– Den har ökat, och nu har även Ica och Konsum mer speciella varor. Det ser vi som positivt, vi har ändå en helt annan kunskap än dem, säger Ann.

– Att den här lösningen gör att våra kostnader minskar är inget vi hymlar med. Men det är främst ett sätt för oss att utvecklas, förklarar Jonna.

Mer läsning

Annons