Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska "Tusse" räddas

/

Katten "Tusse" som suttit i en hög tall i flera dagar har äntligen hittats av sin ägare Sanna Schöldström. Räddningstjänsten ska hjälpa henne att hämta ner katten - som är en hona och egentligen heter Doris - under dagen.

Annons

- Det var en tjej som ringde mig i går och både hade läst i Arbetarbladet om katten och vår efterlysningsannons. Jag åkte dit i natt och konstaterade att det var min katt som satt högst upp i tallen och jamade, berättar Doris matte Sanna Schöldström.

I morse åkte hon dit igen, och ringde Räddningstjänsten för att be dem om hjälp att få ner Doris.

Jan-Olov Nyman på Räddningstjänsten säger att Räddningstjänsten kommit överens med Sanna Schöldström om att de åker och hjälper henne när de har möjlighet under dagen.

Doris har varit försvunnen ända sedan söndagen den 3 juli och sedan dess har ingen sett henne, förrän Cecilia Lund såg katten sitta högt uppe i en tall i Gävle Bro. Det har både regnat och åskat över den 5-åriga katten.

- Vi har nyss flyttat från Andersberg till Vallbacken och hon rymde därifrån efter bara ett par dagar, säger Sanna Schöldström som är glad att hennes katt är återfunnen.

Mer läsning

Annons