Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu utreds hur marken runt Läkerolen ska användas

Gefle IF och kommunen utreder en ny fotbollsarena på Sätraåsen. Under tiden läggs planerna på att bygga ut Strömvallen på is.

Annons

I somras presenterade Gefle IF och några andra elitklubbar sina nya planer på ett elitidrottscenter med ny fotbollsarena på Sätraåsen. Frågan utreds just nu, både av kommunen som tittar på vilka platser som kan tas i anspråk, och av Gefle IF som ska presentera vad arenan måste innehålla och hur den kan finansieras.

Parallellt pågår fortfarande projektet med att utveckla Strömvallen. Nästa vecka ska detaljplanen för den nya läktaren godkännas av politikerna i byggnads- och miljönämnden. Men sedan gör hela 90-miljonersprojektet troligen ett uppehåll, åtmionstone i några månader.

– Vi får väl se vad som händer. Projekteringen som ska till efter planarbetet är både kostsam och tidskrävande. Men vi har lite marginal, så vi kan avvakta åtminstone ett antal månader, säger Bo Rickegård, byggchef på Gavlefastigheter och ledare för kommunens styrgrupp för Strömvallens ombyggnad.

Kommunens byggnads- och miljöchef Elisabet Jonsson har fått i uppdrag att utreda det rent planmässiga, alltså hur marken runt Läkerol Arena och Gunder Häggstadion i Sätra kan användas. Kommunen har ju sedan tidigare beslutat att en ny friidrotts- och multisportarena också ska byggas i området.

– Utgångspunkten är att de olika anläggningarna ska ligga nära varandra. Vi måste få till en lösning så att naturen och motionsslingorna i området påverkas så lite som möjligt, säger hon.

Vid nästa möte i kommunstyrelsens mark-, miljö- och planberedning väntas politikerna dela ut ett uppdrag om att det ska tas fram en planmässig helhetslayout i Sätra tillsammans med klubbarna. Utredningen bedöms pågå under hösten.

Mer läsning

Annons